Skjønnsskifte


Noe av det merkeligste med den nye nasjonale fraværsgrensen er at den er heiet fram av lærernes egen fagforening, Utdanningsforbundet.

For vi har jo lenge hatt en fraværsgrense i skolen, hvor den sammen med vurderingsforskriften, har vært basert på skjønnet til lærer – den som kjente eleven, familiesituasjonen, psykiske og fysiske utfordringer.

Usedvanlig at en fagforening har ønsket å redusere det enkelte medlems autonomi og beslutningsmyndighet?Når det er sagt: Høringsuttalelsen til Utdanningsforbundet fra 24.4.15 peker derimot mot en fornuftig justering av fraværsgrensen, 15% målt på samlet fravær, og ikke pr fag som idag. Her kan løsningen ligge, hører dere AP, SP, V, KrF, Mdg og SV?Lærerrollen blir mer revisorlignende, byråkratisk, det registreres, kontrolleres og rapporteres mer enn noensinne. NPM (NewPublicManagement) herjer med sitt styringssystem basert på mistillit og målstyring.

 Håper inderlig ikke Sugata Mitra får rett.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s