En strategifri skole, @konservativ?


Bra av Statsråden å kalle inn til gårsdagens ikt høring. Tross at jeg ikke er enig i rubbel og bit av Regjeringens skolepolitikk, så skal Torbjørn Røe Isaksen ha kred for å stille i mange ulike fora, debattglad og fremmelig som han jo er. Jeg har også sansen for statsrådens sunne skepsis til alle sukkervannselgerne i edtech-bransjen.

Det var mange som hadde noe på hjertet i salen. Kanskje er det et symptom på hvilke kompetanser edtech bør dyrke frem: medskapelse, kritisk tenkning, calculated interruption m.m. Det vi må spørre om er hva eleven behøver for å bli en god samfunnsborger? Istedet blir det lett til at vi koker suppe på spiker – dvs tar de samme fag og kompetansemål vi allerede har og krydrer med litt fancy ikt.
Idag kom denne fra professor Peder Haug. Ikke bare har den politikerinitierte 6-årings skolen gitt 0 læringseffekt, den har også medført neddoping av for umodne barn.

«Aus der Reihe» postulerte Derrick på sine ufattelig mange, ensartede episoder kjørende i nydelig BMW i Bayern. Satser på en mer elev- og lærerinitert skolepolitikk fremover, med mindre regi fra triggerhappy skolepolitikere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s