Norsk barnehage i verdenstoppen. Skolen, en taperfabrikk?


Leste idag om Alexander som ble ansett som en svak elev i norsk skole. I Finland med sin 1:1 elevtilpassede undervisning, går han ut med flere 6ere. Og her forleden om den norske barnehagen som forskere mener er i verdenstoppen. Og til slutt, NTNU Professor Gunn Imsen, i gårsdagens Klassekampen om all vurderingen i skolen som stjeler både verdifull undervisningstid og alt for mange elevers selvfølelse.

Det kan virke som skolen har mye å lære av barnehagen mht å dyrke frem barn og unge med stor grad av selvstendighet, som får lov til å være den de er, ikke den som voksensamfunnet mener de burde være.

Jeg bare spør.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s