Leicester, 1.mai, evnesvake og emnerike elever


image

Riktignok sjeldnere enn for 1 år eller 2 siden, men fortsatt er det lærere, skoleledere/-eiere/-forskere som anvender begrepene «evnerike», «sterke og svake elever». Lite gjør meg mer oppgitt.

Nils Christie hevdet i sin 1971-klassiker «Hvis skolen ikke fantes» at sortering var en av 4 underliggende premisser for livet i skolen. Eller, manglende sådan.

Er selv med på å organisere ARC, bl a sammen med professorene Andy Hargreaves, Pasi Sahlberg og sir Ken Robinson. En av målsettingene bak ARC er sammen med 10 utvalgte utd.ministre, å finne en bredere mer relevant måte for å måle kvalitet ifm utdanning. Evnen til å håndtere og se et bredt mangfold av elever – også kalt «personalised learning», er en av indikatorene som disse 3 forskerne er enige om er utslagsgivende for effektiv læring.

Så neste gang du hører begrepene «sterke/svake» eller «evnerike» elever – bytt ut en v med en m!

image

Idag vinner Leicester sannsynligvis verdens gjeveste seriegull. Med et lag bestående av middelaldrende vrakgods fra andre klubber – med en spiss hentet fra 5.divisjo, en Duracell midtbane bestående av anonyme wrestlere og med en sympatisk pokalløs italiensk Godfather/
bestefar som manager.

Tenk hva skolen kan lære av Leicester!

Nok heller ikke tilfeldig at Leicester tar gull på 1.mai – en klubb bygget på hardt arbeide, flokken, respekt, omtanke, mangfold, samhold og samspill.

Forza Foxes!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s