Norge på sølvplass av 124 land på humankapital


image

Norge er av blårussens yppersteprester i Davos, WEF (World Economic Forum), kåret til nestbest i verden på humankapital. Hallo kjære landsmenn i inn- og utland, dette må ikke forbigås i stillhet! Veldig overrasket er jeg ikke fordi FN har de siste 20 årene rangert norsk skole blant de 10 beste.

«Talent, not capital, will be the key factor linking innovation, competitiveness and growth in the 21st century, and we must each understand better the global talent value chain. Better data and metrics are critical to this understanding. The Human Capital Index quantifies how countries are developing and deploying their human capital and tracks progress over time.»

Med andre ord: her måles ikke bare befolkningens evne til å pugge, akkumulere data. Nei her inkluderes bredere kompetanser som innovasjonsevne, kreativitet, høyere utdanningsnivå m.m. Tilgang til utdanning vektes tungt, både på skole og i arbeidslivet.

image

Heldigvis er det 17. mai i morgen – dette skal feires!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s