Skole som valgflesk


Fritt etter kansler Bismarck: «Den som vet hvordan skolepolitikk og pølser blir laget, får aldri mer en rolig natts søvn».

image

Fra mitt besøk hos Google i California sist sommer

Det er noe forstemmende å jobbe med skole i disse dager. Medias oppmerksomhet på skole er jo bra. Synd da at våre barns arbeidsplass, det viktigste vi har, tilsynelatende nok en gang skal bestemmes av triggerhappy politikere.

Noen politikere sier vi er best i verden etter ett par oppløftende prøveresultat er.   Andre mener at vi tester og måler skolen i hjel. Stadig ser man at skolens pensum blir salderingspost ifm politiske hestehandel – sist illustrert i 2014 m en K foran RLE. Lemfeldig? Seriøst? Tillitsvekkende?

Hvorfor ikke la skolen bli en best mulig arbeidsplass for de som jobber der – dvs lærerne og elevene? Det er da helt makeløst at politikere skal instruere arbeidstid, arbeidsantrekk, opplæringsbehov, arbeidsredskaper m.m. på en arbeidsplass? Ikke engang Thomas Nordahl, Håvard Tjora eller Svein Sjøberg vet dette. Tilsammen.

Nei gjør som Google, et av verdens mest verdifulle og nyskapende selskaper: slipp de ansatte fri, men mål de på indikatorer alle er omforent med er viktige. Ser også nå at det er skoler som tar etter Googles valgfrie pensum, elever bruke 20% av tiden sin på kunnskap utenfor pensum.

Tenk hvor bra det da kunne bli.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s