Skole uten mobil = bondegård uten traktor.


Leste denne om den forbaskede teknologien av Øyvind Nordstrand idag.

image

Som læringsarena kan det synes som skolen er i ferd med å miste grepet? Hvorfor er det så få skoler, kanskje bare noen håndfull av 3000, som aktivt anvender teknologi til læring? Dersom Riel Miller og UNESCO har rett så vil ny teknologi bidra til en 10-dobling av læringseffekten. Grunnen er at den er med oss overalt, infiltrert i våre liv, på jobb, hjemme, ute og inne.

Er grunnen til den manglende endringsvilje at skolen vi i dag har ikke først og fremst er laget for elevers læring – men mest som en arbeidsplass lærerne, kunde for forlag og som et sted hvor vi foreldre kan oppbevare våre barn mens vi jager karriere?

Noen som har et bedre svar?

image

Tror aldri mine besteforeldre Karen og Ola Østgaard, bosatt i karrige Agdenes ytterst i Trondheimsfjorden, vurderte å kvitte seg med sin Massey Ferguson da de erfarte hvor mye enklere gårdsdriften ble. Kun forfattere og byfolk uten erfaring med spade og øks som makter å romantisere 2000 år med jordbruk uten diesel og teknologi.

image

Tror heller hverken hest eller esel savner tiden som kjøretøy

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s