Egedius & andre fjortiser.


image

Halfdan Egedius var 14 (fjortis!) da han malte et av Norges flotteste malerier for 120 år tilbake.

Egedius var dropout og erstattet skolen med sin lidenskap – kunstmaling. Egedius døde kun 22 år gammel, av en idag kurerbar soppsykdom. Egedius levendegjør således at noe har gått fremover (legevitenskapen) mens mye annet har gått i retur (malerkunsten) siden 1890.

Det som dog er stabilt er voksenverdenens omvendte Ødipus-kompleks; «alt var bedre i vår ungdom». Hør bare hva sivilisasjons vugge fikk ut av seg for 2500 år tilbake; «Our youth now love luxury. They have bad manners, contempt for authority; they show disrespect for their elders and love chatter in place of exercise; they no longer rise when elders enter the room; they contradict their parents, chatter before company; gobble up their food and tyrannize their teachers.»
image

Tenk tanken. Gjenta inne i deg selv «Vi har verdens beste ungdom. De kan mye. La oss legge til rette for at de får ut potensialet i sine liv». Følg deretter med på hva som skjer med deg og dine ungdommelige forbindelser.

Rock on!

http://youtu.be/ynDY5c23eTg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s